Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42

Юни 2015

Share

Търсене в електронен каталог АБ

67753z

Землемория от Урсула Ле Гуин

Магьосникът от Землемория * Гробниците на Атуан * Най-далечният бряг * Техану. След 10 годишно отсьствие - четири омагьосващи творби на едно гениално въображение, които предлагат радост, но и тъга за читателите от всички възрасти.
Землемория проследява съдбата на магьосника Гед от детството му до възрастта, в която магията отстъпва пред злото. Младият драконов господар Гед е изпратен на остров Роук, за да изучи истинската магия. Благодарение на природният си талант в магията се издига до архимаг и помага на Върховната жрица Тенар да избяга от лабиринта на мрака. Но след години истинската магия и древните правила са принудени да отстъпят пред силите на злото и смъртта...

146349z

Още тайни на щастливите деца от Стив Бидълф, Шарън Бидълф

Cветовноизвестният австралийски психолог с над 20 години опит в детската психология, известен вече у нас с нашумелите си бестселъри "Как се възпитават момчета" и "Тайната на щастливите деца", ни поднася продължението на най-успешната си книга с многомилионни тиражи в цял свят, превърнала се в библия за родителите, чието съкровено желание е децата им да израснат щастливи. Използвайки за основа предпоставката, че щастието на децата е в ръцете на техните родители и на всички възрастни, заети с тяхното отглеждане, авторът дава ценни напътствия как да взаимодействаме позитивно с децата от най-ранното им детство до юношеска възраст. 

191989z

Всичко се решава преди детската градина от Масару Ибука 

Японският инженер и предприемач Масару Ибука (1908-1987) е основател на технологичния гигант „Сони” и негов почетен председател до края на дните си. Благодарение на гъвкавата си бизнес философия и иновационни патенти, само за десетилетие Ибука успява да превърне скромното си предприятие в движеща сила на икономическото чудо, което възражда Страната на изгряващото слънце от пепелищата на Втората световна война. Малко известен факт е обаче, че Масару Ибука е новатор и в една друга област – възпитанието и обучението на деца в най-ранна детска възраст.

188774z

Не, това не са глезотии от Алисън Шейфър 

Всеки родител има моменти, в които му се иска да разполага с указание за ползване, пътна карта или GPS навигация за необятната джунгла на взаимоотношенията с детето.
Какво да правим, когато малкото ангелче се затръшка на пода в магазина? Как да го отучим от биберона? Защо реши да скача по леглото точно когато бързаме да излезем? Как да го накараме да си пише домашните навреме? Колко джобни да му отпускаме? Нормална ли е една или друга негова проява?
Алисън Шейфър, авторката на „Скъпи, провалих децата”, съумява да рационализира тревожната плетеница от въпроси, терзаещи родителите. Тя систематизира най-честите родителски въпроси и предлага ясни, кратки и логични отговори и предписания за действие.

kak-bez-kriasyci-i-shamari-da-priuchim-deteto-na-disciplina-dzheri-uajkof-barbara-iunel

Как без крясъци и шамари да приучим детето на дисциплина от Джери Уайкоф, Барбара Юнел 

В тази полезна книга ще намерите ефикасни, практични и ненасилствени начини да накарате детето в предучилищна възраст да се държи подобаващо в ежедневни ситуации. Ще узнаете как да се справяте с отклонения в поведението, с изблиците на ярост, с постоянния отказ на детето да се подчинява на възрастните, със съперничеството между братя и сестри и много други проблемни ситуации, без да прибягвате до крясъци и шамари. Авторите засягат и ред други важни и актуални теми като насилието у дома и в училище, последствията от боя и шамарите, влиянието на медиите върху поведението, връзката между липсата на внимание и хиперактивността. 

115094z

Как да приучим децата си към дисциплина от Д-р Фицхю Додсън

"Девизът на тази книга е следният: "Винаги има повече от един начин да постигнем целите си." Измежду различните стратегии вие ще можете да изберете онази, която най-добре подхожда на детето ви. Не забравяйте, че всяко дете е единствено по рода си, че представлява уникална комбинация от гени и притежава биологичен темперамент, различен от всички останали.
Точно заради вродения си биологичен темперамент децата се отглеждат лесно или трудно. Методите, подходящи за лесно дете, не вършат работа при трудното дете. Ваша задача е да откриете задоволителна комбинация от различните методи." - Д-р Фицхю Додсън

189498z

Пчеличката Мая 6: Спяща пчелекрасота

Мая весело подскача от цвете на цвете, когато една работлива пчеличка профучава край нея и... за малко да се сблъскат! Оказва се, че предстои голямата жътва! Грамофончетата цъфтят само един ден в годината и пчеличките се готвят да съберат техния нежен прашец. Мая няма търпение да вземе участие в събитието, но на другата сутрин всички обитатели на кошера спят непробудно. Какво ли е станало? 

189497z

Пчеличката Мая 5: Подвеждаща премяна 

Денят е слънчев и поляната изглежда по-красива от всякога! Мая и Уили летят стремглаво към едно дърво, за да видят как пашкулът се превръща в пеперуда! Не щеш ли, запознават се с Момо – зелена гъсеница с голям апетит и отзивчиво сърце. Заедно се впускат в страхотно забавление, докато не се случва нещо неочаквано. Дали и Момо ще смени премяната си?

188296z

Пчеличката Мая 4: Странникът

През нощта някой е отхапал най-вкусното парче от любимата гъба на Шелби и на поляната настава паника. Пристигат Пол и неговите помощници Мравките и започва разследване по случая. Скоро попадат на следа и Бари предполага, че са били нападнати от Слузестото същество отвъд поляната или от някое голяяямо, страховито чудовище. Мая го убеждава, че чудовища не съществуват и решава да издири гъбоядния „странник“.

188295z

Пчеличката Мая 3: Съдия Биуакс

Мая и Флип съзират двете пакостливи пчели Диз и Доз в момента, в който последните се канят да отмъкнат меда на съдия Биуакс, върховния пазител на кошерите. Мая се опитва да му помогне, но в замяна се сдобива със заплаха да бъде прогонена от поляната. Ще успеят ли приятелите й да я защитят? И дали всички съдии са толкова надменни?

176340z

Дора изследователката: Раницата на Дора

Дора обича Раницата си. Вътре има всичко, от което се нуждае. Тръгнете с Дора и приятелите ?, които се опитват да отидат в библиотеката, преди да я затворят, за да може Дора да върне навреме книгите си. Ще помогне ли Раницата? Ще разберете от това вълнуващо приключение. 

176339z

Дора изследователката: Дора и нейната книжка за добри обноски

Много е важно да усвоиш добри маниери! Присъединете се към Дора и Ботичко! Те ще помогнат на сърдития стар Трол да се извини на своя приятел Мишока! Научете всичко за добрите обноски заедно с нашите герои. 

180146z

Дора изследователката: Запознайте се с Диего!

Запознайте се с Диего, страхотния братовчед на Дора! Диего може да говори с животните и ги спасява, когато са в беда. Ала дали ще успее да се притече на помощ на Бебето ягуар, преди то да падне във водата? Ще разберете от това вълнуващо приключение!

185721z

Дора изследователката: Приятели за цял живот! 

Приятели за цял живот!
Дора е поканила всичките си приятели на вечеря. Идеален повод да разкажем как се е запознала с тях.
Чудесно е да можеш да разчиташ на приятелите си!
О, не! Една странна птица е отнесла Картата на Най-високата планина. Дора и Ботичко трябва да я намерят.

187275z

Дора изследователката: Моят страхотен братовчед Диего

Книжката включва две истории и едно българско-английско речниче. Първо ще видим как Бебето ягуар ще помогне на Бебето мече, което е избягало от Центъра за закрила на животните. После Дора ще се притече на помощ на своя страхотен братовчед Диего, който изпада в беда някъде във Високата планина.

186148z

Малкият Никола: Татко ми подарява колело

Таткото на Никола иска да го зарадва и му подарява колело. Тук обаче се намесва съседът Бледюр - той иска да изпробва колелото на всяка цена!
Когато възрастните правят глупости е добре да ги поправят!

 

186149z

Малкият Никола: Ама че странни момичета! 

Никола е поканил приятелите си на следобедна закуска. Мари-Едвиж и Луизет са страхотни, умеят да водят момчетата за носа...
Забавна история, в която момичетата показват, че знаят не само да играят на кукли!

184540z

Малкият Никола: Смелчага

Никола си купи джобно фенерче. Въоръжен с фенерчето, ще поеме на експедиции! Ще събере ли достатъчно смелост, за да тръгне сам-самичък в нощния мрак?
История, в която страхът от тъмното се превръща в увлекателно и весело приключение.

 

184541z

Малкият Никола: Снимка на класа

Никола и приятелчетата му са се пременили в най-хубавите си дрехи за снимката на класа. Фотографът, горкият, не може да се справи с групичката немирни хлапета...
Смешна история, в която възрастните се оказват напълно неподготвени за създалата се ситуация и оплитат конците! 

188919z

Малкият Никола: Готов за бой

В "Готов за бой" има не един, а двама малчугани, готови за бой - Никола и Жофроа. След една нищо и никаква свада децата решават да се бият в междучасието. Техните съученици се готвят за зрелището, но накрая се оказва, че диалогът е бил по-умното решение.

188916z

Малкият Никола: Сензацията 

В "Сензацията" умникът Никола решава да издава вестник. За целта му трябват приятели, но и някоя сензация! И започва да шпионира баща си с помощта на Луизет. Изглежда, децата са готови на всичко, за да разобличат родителите си.

168979z

Малкият Никола пътува от Госини & Семпе

„Животът е сложно нещо, момчето ми...“ – това са крилатите думи, увенчали рождения ден на таткото на Никола. Авторът на текста Рьоне Госини и илюстраторът Жан-Жак Семпе не се шегуват в тази книга, те направо ни скъсват от смях.
Може ли телефонът да бъде играчка, колко сладоледа са нужни за една кинопрожекция, лесно ли се разказва виц – всичко това ще научим от неуморния и словоохотлив Никола. Тук е и разказът как родителите му го оставят самичък вкъщи, за да отидат на вечеря, и какво се случва тогава...

166734z

Изненадите на малкия Никола от Госини & Семпе

Майсторът на словото Рьоне Госини и знаменитият карикатурист Жан-Жак Семпе не пропускат и този път да ни разсмеят с познатите герои: семейството на малкия Никола и неговите съученици.
Както обикновено, ситуациите в разказите са съвсем простички, но, видени през очите на Никола и преминали през изобретателността на автора, стават безумно забавни. Дали ще се боядисва кухнята вкъщи, дали ще се ходи в зоопарка, или на гости - винаги е весело. Едно паднало млечно зъбче води до куп преживявания, диетата на таткото също, да не говорим какво ще стане, когато Никола се върне у дома, научил нова неприлична дума! И да не забравяме хубавата малка съседка Мари-Едвиж, тя също участва в действието в тази нова чудесна сбирка от приключения!

191527z

Спондж Боб Квадратни гащи: Да танцуваш със звезда от Алекс Харви

Перла гледа по телевизията любимото си танцово шоу, когато г-н Рак разпознава водещия. Оказва се, че е негов приятел! Г-н Рак и дъщеря му Перла решават да организират състезание по танци в ресторант „Хрупкавият рак”. И става тя една! Санди иска да спечели с тексаски тустеп. Омарът Лари репетира ча-ча. Само Патрик, морската звезда, не може да танцува! Как мислите, кой ще му помогне? 
Великолепно оцветена книжка за дечица в предучилищна възраст, които правят първи стъпки в четенето!

191526z

Спондж Боб Квадратни гащи: Спондж Боб се прави на клоун от Трейси Уест

В тази изключително увлекателна книжка за четене Спондж Боб изпада в отчаяние заради един свадлив клиент. Възможно ли е ракбургерите му да не са идеални? Трудно ни е да повярваме в това. Но Спондж Боб решава да напусне ресторант „Хрупкавият рак” – чувства се недостоен да работи повече там. Ще успее ли звездният готвач на Бикини Ботъм да намери удовлетворение под купола на цирка?
Богато илюстрирана книжка, преливаща от смешни ситуации и обрати. Ще достави радост и на най-сърдитите дечица!

154859z

Жълтите очи на крокодилите от Катрин Панкол

Божествената Ирис има всичко – богатство, красив мъж, умно дете, но е неудовлетворена от живота. Талантливата й сестра Жозефин се бори с житейските превратности и с много усилия възпитава двете си дъщери. Неудачникът Антоан изгубва работата си, напуска жена си Жозефин и отива да отглежда крокодили в Кения. Преуспелият Филип, отчужденият съпруг на Ирис, има странни приятели. Това са само някои от героите на една модерна сага, чието действие се развива в Париж и в един развъдник на крокодили в Кения. Книга за съвременните жени и мъже, книга за лъжата, за любовта, за приятелството и парите, за мечтите и предателствата. За това кои сме, какви искаме и какви можем да бъдем. Книга, пълна със смях и сълзи, която се чете на един дъх и напълно заслужава огромния си международен успех.

160197z

Бавният валс на костенурките от Катрин Панкол

В „Бавният валс на костенурките“ героите от първата част на трилогията продължават своя изпълнен с любов, омраза, страдание, радост и изненади живот. В Кения крокодил е изял Антоан, съпругата му Жозефин, истинският автор на романа, който сестра й Ирис си е приписала, се наслаждава на възтържествувалата справедливост, самата Ирис е наказана за своя егоизъм с жестока депресия. Прекрасният Филип се влюбва в Жозефин, тя може би ще му отвърне с взаимност. Героите напредват по пътя на живота бавно и упорито като малки костенурки, които се учат да танцуват. Постепенно нещата сякаш тръгват към щастлив завършек. До деня, в който поредица от убийства нарушава задаващата се идилия.

 

10000000000667z

Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник от Катрин Панкол

В „Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник“ нетърпеливият читател ще проследи съдбата на вече познатите му от първите две части двойки: Жозефин – която постепенно се освобождава от своята нерешителност и се заема с написването на нов роман, и Филип – чиято съдба коренно ще се промени след срещата с една забележителна жена; Ортанс – все така амбициозна и безцеремонна, която ще тръгне по пътя на успеха и голямата любов, и Гари – който храни катеричките в Сентрал Парк, за да не са тъжни в понеделник, и получава неочаквано наследство; симпатичните млади влюбени Зое и Гаетан; злата Анриет и жалкият Шавал; забавните и супердобрички Жозиан и Марсел и техният супергениален двегодишен син Младши.  

162972z 1

Това се случи пред очите ми Кн.1 от Йордан Василев

Книгата на Йордан Василев разглежда ситуацията в България през мандата на президента Петър Стоянов и промените след падането на комунизма.
"Малко президенти ще имат шанса да дадат на България толкова много, колкото й даде Петър Стоянов в своите два звездни мига: когато успя да помогне за мирното решение на кризата на 4 февруари 1997 г. и когато прояви най-голяма решителност в държавата и залагайки целия си престиж, наложи по-бързото и ефикасно присъединяване на правителството към позицията на Запада в Косовската криза."
Филип Димитров

 

174081z

Това се случи пред очите ми Кн.2: България през мандата на президента Петър Стоянов от Йордан Василев

Дори днес Петър Стоянов се намира в незавидна ситуация: представителите на левицата имат всички основания да не го обичат, защото той никога не е криел антикомунистическия си произход и възгледи... и май единствен от изявените български политици не е бил член на БКП. Днешните "десни" пък, въпреки че се отнасят към него уж с респект, се стремят всякак да го заобикалят, защото изпитват неудобство от принципните му позиции против корупцията и политическата алчност, а и заради безукорния му произход. На неговия фон повечето от тях има защо да се чувстват неудобно: с "червените" си биографии, с кандидатстванията си в Партията или със силната си роднинска или икономическа зависимост от бивши комунистически дейци. /Йордан Василев/

изтеглен файл 1

Peaches for Monsieur Le Curé by Joanne Harris

When Vianne Rocher receives a letter from beyond the grave, she has no choice but to return to Lansquenet, where she once owned a chocolate shop and learned the meaning of home. But returning to one’s past can be a dangerous pursuit, and Vianne and her daughters find the beautiful French village changed in unexpected ways: women veiled in black, the scent of spices in the air, and—facing the church—a minaret. Most surprising of all, her old nemesis, Francis Reynaud, desperately needs her help. Can Vianne work her magic once again?

изтеглен файл

Things We Never Say by Sheila O'Flanagan

Abbey Andersen's life in San Francisco is in serious danger of hitting a rut. She's pretty sure it doesn't get worse than being dumped by post-it note, and her current job is hardly the best outlet for her creative talents. Meanwhile in Ireland Fred Fitzpatrick is finding it impossible to keep his grown-up children and their families on side, and they're a demanding lot at the best of times. But when Fred asks solicitor Ryan Gilligan to contact Abbey about a long-buried family secret, things start to change dramatically. And not everyone affected is happy about it...

изтеглен файл 2

 Der verborgene Garten von Kate Morton

Als die junge Australierin Cassandra von ihrer Großmutter ein kleines Cottage an der Küste Cornwalls erbt, ahnt sie nichts von dem unheilvollen Versprechen, das zwei Freundinnen ein Jahrhundert zuvor an jenem Ort einlösten. Auf den Spuren der Vergangenheit entdeckt Cassandra ein Geheimnis, das seinen Anfang in den Gärten von Blackhurst Manor nahm und seit Generationen das Schicksal ihrer Familie bestimmt.

Май 2015

Януари 2015

Декември 2014

Октомври 2014

Март 2014

Февруари 2014

Share