Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

ОИЦ

      Неформална среща с медии за Денят на Европа

      По повод Денят на Европа утре - петък, 9 май, екипът на Областен информационен център - Пловдив ще проведе в Карлово поредна изнесена еднодневна неформална среща с медии. Тя ще започне в 12:00 часа в лекционната зала на Общинска библиотека - Карлово, като за участие са поканени представители на местни, регионални и национални медии. 

       Мястото на събитието не е избрано случайно, защото Карлово като родно място на Апостола на свободата Васил Левски, е български символ на свободата и обединението. 
     Както е известно 9 май се отбелязва освен като Ден на Европа, но и като символ на свободата, мира и обединението в Европа. Чества се в повечето държави-членки на Европейския съюз. В този ден масово в Европа се провеждат прояви, за да се информират повече хора за ЕС, както и в подкрепа на европейската интеграция като един от европейските символи, насърчаващи единството между европейците.
      Срещата ще премине под мотото „ДА информираме ЗАЕДНО“, а акценти в нея ще бъдат Денят на Европа, Стратегията на Европейския съюз за социален, икономически и интелигентен растеж „Европа 2020“, новия програмен период 2014 – 2020 година и възможностите на оперативните програми в него. 
      С медиите ще бъде дискутиран ефекта от националната инициатива „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“ и активността на младите хора от Карловския регион в конкурса за писане на младежки проекти. 
       Срещата се организира от ОИЦ - Пловдив, с любезното съдействие на Общинска библиотека - Карлово. 
 
        Очакваме Ви!
Share