Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

looooo

 

„ЧИСТО – Чети, Илюстрирай, Стопанисвай, Труди се, Опазвай – Зелен@ библиотека в парка на Карлово” е името на проекта, който спечели Общинска библиотека – Карлово. Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД-00-249/08.12.2014г. с Министерството на културата. Проектът е с партньорството на Сдружение с нестопанска цел „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”.

Настоящият проект е насочен към създаването на допълнителен ресурс и среда за повишаване на качеството на екологичното възпитание на деца и младежи. В реализирането на зелен@ библиотека в предвидените места парка под МБАЛ „Д-р Киро Попов” и градини около местата за отдих - активното участие ще вземат деца, родители, учители, доброволците на библиотеката и партньорите.

В него се предвиждат поставяне на дървени къщички /библиотеки/, презентиране и възпитание на децата за опазването на околната среда. Провеждане на инициативи и организиране на летни читални.

Share