Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

page

     Библиотеката в Карлово организира есенен празник – зелен@ библиотека

  Общинска библиотека - Карлово организира празник за децата, който поради дъждовното време се проведе в Камерната зала на читалището. В него взеха участие 55 деца от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които направиха драматизация по приказката "Трите прасенца", задаваха гатанки, танцува, пяха и се веселиха с принцеса Елза. Празникът уважиха г-н Светлозар Янков - председател на ВМРО - Карлово и общински съветник в ОбС Карлово, г-жа Петя Найденова - директор на дирекция „Образование, култура и младежки дейности“, г-жа Ива Савчева - гл. експерт „Култура“ и екипът на ДЦДУ- Карлово.

        „Вие сте нашето утре. Затова цялата ни обич и вяра се насочва към вас. Гледайте на света с широко отворени очи и помнете – бъдещето на нашия град е във вашите ръце, във вашите сърца, във вашите знания, талант и сила.“, с тези думи се обърна директорът на библиотеката Мирослав Колев към децата.

          Идеята на есенен празник – зелен@ библиотека в парка бе да се открият изградените къщички за книги в парк „Здраве“ под МБАЛ „Д-р Киро Попов“ - Карлово. Тази инициатива се случва благодарение на проекта на библиотеката: „ЧИСТО – Чети, Илюстрирай, Стопанисвай, Труди се, Опазвай – Зелен@ библиотека в парка на Карлово”. Той се реализира с подкрепата  на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД-00-249/08.12.2014г. с Министерството на културата. Проектът е с партньорството на Сдружение с нестопанска цел „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”.

 

Share