Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

DSCN8129

През настоящата година в България за пореден път се отбелязват Европейските дни на наследството. Те са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия.
Провеждат се ежегодно през месец септември в почти всички европейски страни под мотото „Европа, общо наследство“ и дават възможност на милиони хора да се запознаят с културното наследство на Стария континент.

Темата на Европейските дни на наследството в България през 2016 г. бе „Културното наследство в информационното общество“. Инициативата се отбелязва с множество прояви в над 70 общини от 27 области на България, а официалните чествания се провеждат в град Сандански.

Община Карлово се включва за втора поредна година съвместно с Общинска библиотека – Карлово в Европейските дни на наследството, с фотоконкурса „КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА КАРЛОВО ПРЕЗ МОЯ ПОГЛЕД“. Спомоществуватели на инициатива са: Ентер, СатНет, ЗебраХоум, Иви Принт, ВМРО – Карлово, с медийната подкрепа на Карлово ТВ.

Компетентно жури от професионални фотографи в състав: Лили Обрейкова, Христо Дановски, Ненко Вранков, Добрина Лазарова, Георги Шишманов разгледа постъпилите 48 фотографии на 8-те участника. Тяхното решение представи председателя на журито Георги Шишманов.

1-во място – ВЕЛИЧКА ЛЮРТОВА
2-ро място – АТАНАСКА ЗЕЛЯМОВА
3-то място – ВЕНЦИСЛАВА ПИСАЧЕВА
Заместник-кметът Антон Минев поздрави участниците и пожела още повече успехи.

 

Share