Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

Успешно завърши първият международен проект, реализиран от

Фондация „Глобални библиотеки – България“

DSCN0109

В рамките на една година, в партньорство със седем общински библиотеки и с  финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“, ФГББ реализира проект „Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки”.
Проектът постигна много качествени и добри количествени резултати. Директори  и служители на общинските библиотеки и членове на екипа на Фондацията, преминаха обучение по библиотечен мениджмънт и модерни библиотечни услуги в Испания и Финландия. Обучените библиотечни специалисти вече приложиха голяма част от придобитите знания в нови инициативи и услуги на своите библиотеки. Убедени сме, че голямата стъпка, която направихме заедно, ще даде трайни и устойчиви резултати за модернизирането на общинските библиотеки, които поради своя малък брой, често остават извън полезрението на библиотечния сектор.
През последния етап на проекта беше изработено помагало, чрез което целим наученото да бъде достъпно за останалите библиотеки в мрежата. Участниците в проекта дадоха своя принос за неговото структуриране, пречупвайки натрупаните знания и опит през своята гледна точка. Надяваме се помагалото да бъде полезно, и много от вас  да намерят практични решения за осъществяване на своите идеи.
 
Помагалото е достъпно за свободно ползване на:
http://www.glbulgaria.bg/upload/docs/sites/default/filesfiles/KA1_Pomaga...

Повече за проекта:

http://www.glbulgaria.bg/bg/node/29874

ИЗТОЧНИК: Фондация „Глобални библиотеки – България“

DSCN0115

Представяне на помагало по проект

„Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и

служители в общинските библиотеки” в Библиотека - Карлово

на 10 октомври /вторник/ от 10:30 ч. в Детския отдел.

 

Share