Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

„ЗА НАРОДНА СВЯСТ”

тържествено именуване на Общинска библиотека и

връчване на награди

DSC 0091-

        Денят на народните будители – 1 ноември 2017 год. оставя знак в летописната книга на Общинска библиотека – Карлово. В навечерието на светлия празник на българския дух, с тържествена церемония, тя получи името на големия родолюбец, на човека, отдал всичко свое на народното дело – карловецът д-р Иван Богоров.

Председателят на Общински съвет – Карлово – г-н Теодор Шойлеков, запозна присъстващите с решението на съвета за даване име на библиотеката.

За благословията на църквата Негово Високо Благоговенство отец Марко Тодоров - архиерейски наместник на Карловска духовна епархия направи молебен за здраве и бъдещи успехи на всички начинания на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“, които са в полза на цялата общност.

Заместник-кметът г-н Антон Минев, поздрави всички присъстващи и връчи на библиотеката почетна грамота от името на Кмета на Община Карлово.

Председателят на НЧ „Васил Левски-1861г.“ Иван Хаджийски подари от името на читалището портрет на д-р Иван Богоров.

Директорката на НМ „Васил Левски“ връчи портрет на Васил Левски.

Библиотеката получи поздравителни адреси, цветя и детски книги от училища, детски градини и общественици.

Директорът на библиотеката - Мирослав Колев благодари и подчерта, че: „За нас като карловци е въпрос на дълг ежедневно да доказваме, че сме наследници на тази енциклопедична личност, която би била гордост за всяка нация.“

Този ден е важен за културния и обществен живот на Карлово и с връчването на НЧ „Васил Левски-1861г.“ и Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ на отличия „Йеродякон Игнатий - Васил Левски“ за духовност, хуманизъм и патриотизъм за 2017 година от склупторите Недко Кръстев и Нина Канарова.

page

page3

Share