Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

Ден на народните будители - 1-ви ноември 2018 г.

"Народ ще рече млозина човеци, родени по една и съща земя, да имат своя управа и да говорят един язик... Така един и същ писмовен язик за синца нас българите струва млого, той е безцен камак нам." /ИВАН БОГОРОВ/

45248730 2109958509048696 2446621493031862272 o

Уважаеми читатели, уважаеми колеги, скъпи приятели, 1–ви ноември е! Ден, отреден от нашия народ за почит пред онези родолюбци, които са го пробуждали чрез слово и оръжие, воювали са за вярата, езика и свободата на България. Денят на народните будители е празник, дошъл от сърцата на българите, един ден с особена, изключителна, неповторима стойност за нас! 
Карлово е родно място на цяло съзвездие от бележити личности – хора на духа, на перото, на книгата, просветители и борци за национална освобождение. И днес тук живеят, работят и творят техните достойни наследници. Гордеем се с факта, че сред тях сме и ние, екипът на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров”, който има мисията и привилегията чрез огромната сила, заключена в писменото слово, да популяризира необятните възможности на българския гений. Защото земните неща постигат вечност единствено, когато са пронизани от духа!
Честит празник на българския дух, скъпи приятели!

Share