Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

Роботът „Финч” в Карлово

29497198 1813606695350547 2159113968466001920 o

На 22 март 2018 г., като част от програмата на ALL DIGITAL WEEK, в читалнята на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров” - Карлово бе проведен семинар за първи стъпки в програмирането с робота „Финч”.

На семинара бяха поканени ученици в начален курс от СУ „Христо Проданов” - гр. Карлово. Беше им показано как да зададат компютърен код, с който да накарат „Финч” да се движи, свети и издава звук. Всяко от децата имаше възможност да работи с него. На голям картон с помощта на флумастери, закрепени за роботчето, учениците нарисуваха картина, която взеха за спомен. Присъстваха и представители на местна медия, които заснеха събитието. С тържествено връчване библиотеката получи за временно ползване един робот, с който повече деца да имат шанс да развият своите компютърни умения.

Подобни обучения и занимания бяха проведени с различни класове от почти всички училища в Карлово, също и от ОУ „Генерал Карцов” - с. Христо Даново. Някои от децата идваха и самостоятелно. Изпробваха различни нива на програмата.

Имаше групово посещение от лятното училище към Социален център „По-добре заедно” по проект „Да продължим доброто дело”.

Роботът „Финч” беше част и от „Забавно лято”, организирано съвместно с НЧ "Васил Левски 1861г." - Карлово. Това бе едно от заниманията, радващи се на най-голям интерес през лятната ваканция.

Благодарим на Михаил Свирачев, представител на Американския център към Народна библиотека „Иван Вазов” - Пловдив, за предоставената възможност карловските деца да се запознаят с робота „Финч”!

Share