Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

БРАВО: КОЛЕКТИВИТЕ НА КАРЛОВСКОТО ЧИТАЛИЩЕ ОТНОВО СА НАЙ-ДОБРИТЕ В НАЦИОНАЛНИТЕ КОНКУРСИ

26-03-2019

Източник: Подбалкански новинар

kolektivite

Три колектива на Народно читалище „Васил Левски-1861г.” Карлово се завърнаха с големи награди от едни от най-престижните национални конкурси в България.

В град Пловдив  се проведе поредното издание на Музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“.
Главен организатор е Български национален младежки фолклорен съюз, в партньорство с Община Пловдив и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. В конкурса участваха над 7000 млади таланти от цяла България. Достойно представяне на детската фолклорна формация „Розова долина” с ръководител Велина Иванова: 
I възрастова група – Златна лира на Орфей за Йоана Попова и Йоана Златарева; I възрастова група – Сребърна лира на Орфей за Елизабет-Анн и Александър Ръмбъл; II възрастова група –– Златна лира на Орфей за Яни Чилингиров, Елена Джакова, Никол Гаджева, Рая Юмерова; Поощрение за цялата група.

Завърши Деветнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче”, Стара Загора, един от най-големите и престижни конкурси в България. Проявата се организира  от Националния музикално-фолклорен съюз и Община Стара Загора. Събитието се провежда ежегодно, по традиция през предпоследната седмица на месец март. Форумът се превърна в място за изява на таланта на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, като целта е съхраняване и обогатяване на българската национална култура. НЧ „Васил Левски-1861г.” Карлово участва с детско-юношеския танцов ансамбъл „Розова долина”. За ритмичността и очарованието, което показаха карловските изпълнители при голямата конкуренция, журито удостои колектива с втора награда /трета възрастова група/.

Рекорден брой състави  – 16 – взеха участие в XVII Национален фестивал на любителските  камерни и кафе-театри в Свищов, сред които и  читалищен  театър „Елена Снежина” – Карлово. Първа награда за мъжка роля журито присъди на Румен Стоянов за ролята на поп Кръстьо в спектакъла „Великденско вино” по  Константин Илиев. Колективът на карловския театър получи и наградата на Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, Свищов.

Share