Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

Capture

Продължаваме да „тичаме” сред страниците на интересните детски книги, заедно с техните автори в „Маратон на четенето”.
Днес дисциплината беше поетична. Мястото,разбира се, Детски отдел на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров” – Карлово, а наш гост беше Лилия Юрукова .
В творческата и биография към момента има две книги, но те са доста обещаващи и чертаят път към още нови хоризонти и нови издания.
Първата и книга е „Душа мозайка”, издадена преди две години, а поезията за деца носи забавното заглавие „Весели игри с приятели добри”. Двете книги на авторката излизат за седем месеца.
Тъй като Лилия Юрукова е била начална учителка в СУ „Никола Вапцаров” – град Петрич, веселите игри с думите са лесно достъпни за децата. А всяка илюстрация в книгата е дело на дете, някои са на нейната внучка, други – на деца от град Петрич. Три деца, далеч от нейния град, са и изпратили рисунки и тя е написала стихотворения по изобразеното.
„Душата ми е в „Душа мозайка”, но сърцето ми е във „Весели игри с приятели добри”, каза авторката пред нейните малки зрители днес.
Проведохме две забавни срещи, в които имаше, както рецитали на стихове, така и песни и всичко това в тандем – децата и автора.
В първата среща с авторката наши гости днес бяха децата от 1б, с ръководители г-жа Станка Загорчева и г-жа Пенка Голотанова и 1в клас, с ръководители г-жа Жени Иванова и г-жа Христиана Доминова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
Малките сладури бяха научили няколко от стихотворенията наизуст и с гордост и творчески заряд ги рецитираха заедно с г-жа Юрукова.
Във втората среща наши гости бяха малчуганите от 1-ви до 4-ти клас от ОУ „Райно Попович”, които също бяха подготвили кратък рецитал със стихове на авторката.
И така, с „Весели игри с приятели добри” мина днешния ден в Детския отдел на библиотеката. Зареждащ. Вдъхновен. Забавен. В диалог с децата, с автора и с изкуството, в диалог с книгата, която е един от най-добрите приятели на всички нас.
Share