Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

  Райфайзенбанк връчи чековете от кампанията “Избери, за да помогнеш”

171 KARLOVO

Оливер Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк официално връчва чека на Мирослав Колев, директор на библиотеката

Библиотеката в Карлово получи дарение от Райфайзенбанк в размер на 2669 лв. - средства, събрани по време на петата дарителска кампания на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш” 2013 г. Те са набрани от дарения на служителите на Групата Райфайзен и от самата банка, която за всяко дарение на служител добавя по още 100 лв. В кампанията има дарения и от външни дарители, които постъпват директно по сметката на библиотеката или чрез дарителски SMS-и.

Проектът “Да върнем децата в библиотеката”  има за цел да се изгради привлекателен кът за деца и да се обнови детският отдел на Общинската библиотека – Карлово. Проектът е предназначен за деца и юноши от 5 до 14 годишна възраст и цели да създаде култура на четене и да разкрие възможностите на библиотеката, посредством различни занимания, съобразени с възрастта, нуждите и времето им.

Обновяването на детския отдел на Общинска библиотека – Карлово и създаването на привлекателен цветен център за децата има за основна цел да се разчупи представата на обществото за функциите и ролята на съвременната библиотека, да се стимулира детското четене и да се провокира интересът към знание и творчество у децата чрез използване на традиционни практики и нови технологии в библиотеката.

Директорът на библиотеката моли Общинската администрация и бизнеса да се включат в дарителската ни кампания, за да успеем да превърнем детския отдел в привлекателно място за малките читатели.

 

Share