Вход

Галерия

Дарения

  • Currency:
  • by Studio 42
Share

Общинска библиотека - Карлово спечели проект “Поглед към Карлово, Асеновград и Тополово едно добро партньорство”, по грантова схема за финансиране на иновативни проекти - 2013, по програма „Глоб@лни библиотеки – България”. Водеща организация е Общинска библиотека - Карлово, а целеви библиотеки – участници в коалиция Градска библиотека “Паисий .Хилендарски” - Асеновград и библиотеката към НЧ “Н. Й. Вапцаров-1894” - с. Тополово. Партньори по проекта са фондация “Национален алианс за работа с доброволци”/НАРД/, Община Карлово и Община Асеновград.

Проекта стартира от 01.06.2013 г. до 30.10.2013 г., като през първият месец ще се обучават доброволци от трите населени места, в специфични обучения с дигитална камера, провеждане на интервюта и създаване на клип. Друга група от доброволци и библиотекари ще обследват културно-историческото наследство на родния край и ще имат принос в създаването на видио материали за събития, традиции, интересни обекти, личности и творци. Това ще е първата стъпка към поредицата от филми които ще се изработват. Ще бъде изграден и уейб сайт – така тази иновативна услуга ще даде възможност от всяка точка на планетата да се видят традициите, обичаите, природните забележителности, интересни личности и да се запознаят с историята на трите населени места участващи в проекта.

 

Общинска библиотека - Карлово, набира доброволци, деца, ученици - тинейджъри, които ще работят по проекта, заедно с екипа на библиотеката. За контакти с нас: 0335/99359, 0894043749.

 

 

Share